Palvelualojen Opisto Kuopio

Koulutamme osaavaa henkilökuntaa työelämän muuttuviin tarpeisiin. Varmistamme, että valmistut meiltä ammattilaiseksi, alan viimeisin tieto mukanasi. Palvelualan Opisto Kuopio seuraa aikaansa modernilla otteella, historian tuoma kokemus kumppaninaan. Yhdessä olemme enemmän!

kysy lisää syksyllä 2017 alkavista koulutuksista. Vielä mahtuu mukaan!

Kysy lisätietoja täyttämällä sivun alareunassa oleva hakulomake.

Kysy vapaana olevia opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta tai täyttämällä hakulomakkeen.

Ammatilliset perustutkinnot

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto, pk/yo 180 osp

  • Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto, pk/yo 180 osp

  • Kotityöpalvelujen osaamisala, kodinhuoltaja
  • Puhdistuspalvelujen osaamisala, toimitilahuoltaja

Kokki

Oletko intohimoinen ruoanlaittaja, joka on kiinnostunut ruokakulttuurista ja makunautinnoista? Haluatko tietää alan viimeisimmät trendit, kuin myös vaalia vanhoja perinteitä? Haluatko kehittää maku- ja hajuaistiasi? Jos vastasit kyllä, voi tämä olla alasi.

Kokilta vaaditaan joustavuutta, luovuutta, asiakaspalvelutaitoja, yrittäjähenkisyyttä sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Kokit työskentelevät usein tiimeissä sekä yhteistyössä muun ravintolahenkilökunnan kanssa, joten yhteistyötaidot ovat myös merkittävässä roolissa.

Kokin työ on hyvin monipuolista ja tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia oman kiinnostuksesi mukaan, aina ulkomailla työskentelyä myöten.

Lue lisää

Kodinhuoltaja

Kodinhuoltajan opintoihin sisältyy mm. ateria- ja kahvituspalveluja, ylläpitosiivousta, asiakkaiden avustamista, kodin perussiivousta ja vaatehuoltopalveluja sekä kotiruokapalveluja. Opintoihin sisältyy runsaasti työssäoppimista ja käytännön taitojen opettelemista.

Kodinhuoltajan opinnot sopivat henkilölle, joka nauttii ihmisten kanssa työskentelystä ja jolle lähimmäisen auttaminen on sydäntä lähellä. Kodinhuoltajilta vaaditaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn, järjestelmällisyyttä ja vastuuntuntoa sekä herkkyyttä tunnistaa asiakkaiden tarpeita.

Jos kaipaat vaihtelua työpäiviin ja nautit monipuolisista työtehtävistä, on tämä sinun alasi!

Lue lisää

Toimitilahuoltaja

Jos nautit tekemisestä, puhtaudesta ja työstä, joka huomataan, on tämä sinun alasi!
Toimitilahuoltaja tekee tärkeää työtä tilojen puhtaanapidon, viihtyvyyden ja hygienian puolesta. Toimitilahuoltaja osaa hyödyntää työssään ajanmukaisia välineitä ja erilaisia ammattisiivouskoneita sekä työskennellä kustannustehokkaasti.

Toimitilahuoltajan opintoihin sisältyy mm. ateria- ja kahvituspalveluja, ylläpitosiivousta, perussiivousta ja toimitilapalveluja. Työssä vaaditaan tarkkuutta, järjestelmällisyyttä ja huolellisuutta. Alalla korostuvat esteettiset ja ekologiset arvot.

Lue lisää

Aikuiskoulutus

Aikuiset voivat opiskella ammatillisissa perustutkinnoissa opetussuunnitelmaperusteisesti. Oppilaitoksessa voi suorittaa näyttötutkintoperusteisesti laitoshuoltajan ammattitutkinnon sekä kodinhuoltajan tai toimitilahuoltajan perustutkinnon. Koulutuksia voidaan järjestää myös oppisopimus- tai työvoimakoulutuksina.

Kuopion talouskoulussa järjestetään henkilöstökoulutusta, mm. hygieniaosaamistestiin valmistavaa koulutusta ja hygieniaosaamistestejä. Ajankohtaista tietoa aikuiskoulutuksesta saa oppilaitoksen toimistosta.

Syksyllä 2017 alkaviin koulutuksiin voivat hakea myös ammatillisen perustutkinnon tai muun tutkinnon suorittaneet. Lähetä vapaamuotoinen hakemus suoraan oppilaitokseemme.

LISÄTIETOJA: Marja-Leena Komu, opinto-ohjaaja 044 035 5649  marja-leena.komu@paok.fi

Hakulomake

HAe opiskelemaan

Ota yhteyttä tai hae meille opiskelemaan. Voit kysyä vapaana olevia opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.